Вінниця
26.04.2024
7.37° C
Вгору

Вінницькі лікарі провели унікальну операцію з видалення пухлини серця   

У вінницькому кардіоцентрі вперше провели торакоскопічну операцію на серці. Наші медики   оперували спільно з фахівцем Інституту Амосова Андрієм Руснаком. Всі свої дії лікарі могли відстежувати на 3D-моніторі. Про це у Фейсбук написав міський голова Сергій Моргунов. 

«Щоб видалити пухлину, кардіохірургу потрібно було зробити невеликий розріз, а пацієнт уже наступного дня був на ногах. Бригада вінницьких медиків працювала спільно з фахівцем Інституту Амосова Андрієм Руснаком. Всі свої дії лікарі могли відстежувати на 3D-моніторі, надягнувши спеціальні окуляри. Раніше такі втручання робили відкритим способом з розрізом грудини до 30 см, а відновлення прооперованих пацієнтів було досить тривалим. 

Окрім того, нещодавно у нашому кардіоцентрі імплантували перші трикамерні кардіостимулятори, які є останнім поколінням у приладах цього виду. Два пацієнти з важкою серцевою недостатністю вже мають таких електронних помічників», – йдеться в дописі. 

За словами мера, такі новітні напрямки кардіохірургії – важливий етап розвитку закладу. 

«Зазначу, що Вінницький регіональний центр серцево-судинної патології котрий рік поспіль – серед лідерів в Україні. За підсумками 2020 року, він посів третю позицію за показником стентувань серед понад 40 центрів у країні. Такі дані надає Асоціація серцево-судинних хірургів України», – додав Сергій Моргунов.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin