Вінниця
29.03.2024
9.48° C
Вгору

У Вінниці облаштували унікальну виставку «Запали місто синім»

У холі Вінницької міської ради облаштували художню виставку робіт 12 дітей з інвалідністю «Запали місто синім». Її присвятили до Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Проект створила і вже протягом шести років втілює у життя вінничанка, благодійниця, громадська діячка, депутатка міськради Катерина Поджаренко.

«Це унікальна виставка, яка проходить лише у Вінниці. Головний меседж виставки – це «Всі ми різні, але всі ми рівні». Ми хочемо донести до суспільства те, що дітки з аутизмом є безмежно талановиті, у них є свій особливий всесвіт, і ми хочемо познайомити суспільство з цим всесвітом, показати наскільки він широкий та гарний і які ці діти щасливі, коли їх підтримують, розуміють, коли суспільство іде їм на зустріч і відкриває свої обійми. Такими виставками та заходами ми хочемо показати, що ці діти талановиті, розвинені, відкриті для спілкування, і ми хотіли б, щоб суспільство так само було відкрите до спілкування з ними», – каже Катерина Поджаренко.

Синій колір символізує аутизм. Якщо комусь сподобається картина, організатори виставки можуть познайомити з родиною та продати картину. Таким чином люди можуть допомогти родинам.

Переглянути експозицію і поринути в особливий, незрівнянний світ маленьких талановитих художників-діток з аутизмом можна з 29 березня до 2 квітня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin