Вінниця
20.04.2024
9.29° C
Вгору

У Вінниці за тиждень різко зросла динаміка летальних випадків від COVID-19

У Вінницькій області за останні сім днів спостерігається зменшення інфікування на 7,7%. Наразі хворіють на коронавірус 8258 пацієнтів. 95 % лікуються амбулаторно і 5 % з підтвердженим ковідом – стаціонарно. Попри певну стабілізацію динаміки захворюваності, на жаль, зросла кількість летальних випадків від ускладнень COVID-19. Тому лікарі просять вінничан дотримуватись протиепідемічних правил: носити маски, дбати про гігієну рук, дотримуватись соціальної дистанції. Адже це може врятувати ваше життя та життя ваших рідних та близьких.

«Показник захворюваності у нашому регіоні і Вінниці зокрема наближається до середнього по Україні. Відбулась певна стабілізація нових випадків. Разом з тим, якщо щотижнева динаміка вказує на певну стабілізацію і зниження нових випадків, то динаміка летальних наслідків, на жаль, зростає. За передостанній тиждень 41 людина померла від ускладнень, спричинених коронавірусом. За останніх сім днів – 52 летальні випадки у Вінниці, пов’язані з COVID-19», – розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Зменшилась кількість вінничан, які лікують пневмонію в стаціонарних відділеннях, і побільшало пацієнтів, які проходять лікування пневмонії під супроводом сімейних лікарів.

Триває у Вінниці й вакцинація від ковіду, на сьогодні першою дозою вакцини щеплено 1820 осіб.

Загалом у Вінниці з початку пандемії лабораторно підтверджено 24734 випадки інфікування коронавірусом. Одужало 16021 (64,7 %). З початку епідемії померло 455 жителів м. Вінниці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin