Вінниця
25.04.2024
17.16° C
Вгору

Реконструкція парку “Хімік”: міська влада показала, що побудують на занедбаній території

До Дня міста Вінниці планують завершити ремонтні роботи на території парку «Хімік». За цей час ремонтники мають облаштувати сучасне освітлення, встановити 20 відеокамер спостереження, 22 урни для сміття, 88 лавочок для сидіння та облаштують велопарковку, дитячі та спортивні майданчики, майданчик для вигулу собак, вбиральні.

Про це повідомляється на сайті ВМР.

29 березня, заступник міського голови Андрій Очеретний провів виїзну нараду з представниками Інституту розвитку міст, автором проєктної пропозиції, департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради і підрядної організації, яка перемогла у тендері на капітальний ремонт парку «Хімік».

«З об’єктивних причин ми не мали можливості розпочати роботи у 2020 році, і це не тільки пандемія коронавірусу. До цього процесу долучена німецька урядова компанія GIZ, спільно з якою ми підписали Меморандум про реалізацію проєкту в рамках демонстраційного – і вони виділили 50 тисяч євро співфінансування на закупівлю матеріалів для виконання робіт по «Хіміку». Але міжнародні тендерні процедури доволі складні, тому вийшла певна затримка. Утім, все це уже позаду – і ми розпочинаємо повномасштабну реконструкцію парку. Хочу зазначити, що вартість капремонту по проектно-кошторисній документації сягає понад 30 млн грн. Але в результаті проведення тендеру нам вдалося зекономити понад 10 мільйонів – і загальний кошторис складає близько 20 млн грн. Кошти в повній мірі передбачені у бюджеті Вінницької громади на 2021 рік. Якщо будуть сприятливі погодні умови – у вересні місяці ми плануємо цей проєкт повністю завершити», – зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Нагадаємо, у 2018 році Інститут розвитку міст розпочав публічні обговорення з жителями мікрорайону щодо того, яким вони хочуть бачити оновлений парк «Хімік». Усі побажання мешканців були враховані під час розробки проєкту.

Над розробкою нового планування парку працювала команда архітекторів з Одеси. Вони пройшли відбір серед інших 14 команд з усієї України.

«Основою нашої концепції є баланс змін і збереження того, що є. З того, що залишиться, – це чудова вхідна група, яка подобається всім жителям, а також альтанка. Вони будуть реконструйовані. Процес був дуже класно побудований за рахунок того, що місцева громада активно приймала в цьому участь і давала нам свої коментарі. Ми створили різні зони, які відповідають усім категоріям населення цього мікрорайону. І будемо активними учасниками процесу капремонту парку упродовж всього періоду виконання робіт», – зауважує архітектор Євген Чернат.

Всі роботи в повному обсязі планується завершити у вересні цього року.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin