Вінниця
18.04.2024
5.14° C
Вгору

Депутати «Української Стратегії Гройсмана» на сесії Вінницької міськради терміново звернулися до Кабміну з приводу вакцинації українців  

Сьогодні депутати Вінницької міської ради фракції політичної партії «Української Стратегії Гройсмана» ініціювали на черговій сесії звернення до Уряду щодо оприлюднення чіткого плану вакцинації в Україні проти коронавірусу та зняти обмеження  на вакцинацію для всіх верств населення.   

Депутати неабияк занепокоєні різким збільшення хворих на коронавірусну інфекцію та тим, що Вінниччина опинилась серед лідерів за кількістю нових випадків інфікування на коронавірус. Крім цього, члени партії «Українська Стратегія Гройсмана» спостерігають небажання людей вакцинуватися від COVID-19. А вакцина – єдиний вихід подолати пандемію.  

“На жаль, уряд не зміг вчасно організувати замовлення і доставку в Україну вакцини від COVID-19, а також провести широку інформаційну кампанію щодо підтримки вакцинації. Все це призвело до того, що на сьогодні, в першу чергу через недовіру до влади, в Україні надзвичайно повільно проходить вакцинація.   

Якщо візьмемо прості розрахунки, зрозуміємо, що для того, аби Україні досягти 70%  вакцинації – тобто колективного імунітету – потрібно вакцинувати 24 млн. чоловік дводозовою вакциною. Тому для Уряду протягом наступних 6 місяців головним завданням має стати проведення вакцинації 48 млн. доз. Лише після цього можна сподіватись на перемогу над пандемією до кінця року. На сьогоднішній день не оприлюднено чіткого плану  Уряду щодо забезпечення України вакциною – не відомо яка це буде вакцина, її кількість, і  як ця вакцина буде розподілена по регіонах”, – йдеться у зверненні депутатів.  

Тому депутати Вінницької міської ради від «Української Стратегії Гройсмана» негайно вимагають:  

– Оприлюднити чіткий план вакцинації в Україні, зокрема оприлюднити графік забезпечення вакциною на найближчі 6 місяців та помісячно;   

– Надати інформацію про те, яка це буде вакцина і в якій кількості;  

– Оприлюднити плани розподілу вакцини по регіонах України, з метою  планування вакцинації на місцях;  

– Негайно зняти обмеження  на вакцинацію для всіх верств населення;    

–  Для підвищення рівня довіри до вакцинації  – організувати щоденне оприлюднення інформації про кількість вакцинованих українців, а також про ускладнення та побічні ефекти, які виникають після вакцинації.  

“Незахищеними від ураження коронавірусу залишаються мільйони українців, для яких вакцина поки що є недоступною і вони щодня ризикують своїм життям і здоров’ям. Сотні тисяч українців стоять в чергах, зареєструвавшись на вакцинацію, але відповідно до прийнятих наказів і рішень Уряду – вакцинуватися  не можуть”, – зазначають депутати.   

  

  

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin