Вінниця
28.03.2024
16.34° C
Вгору

Вінницьких школярів цього року звільнили від написання ДПА

Школярів 4 та 9 класів звільнили від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році. Таке рішення прийняло Міністерства освіти і науки України.

«Рішення ухвалено у зв’язку з установленням для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації відповідно до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів від 25 березня 2020 року №338-р «Про переведення єдиної державної 0 цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації».

Відповідно до позицій 32 та 33 розділу ІІ Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій, перевищення порогового рівня захворюваності людей на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання удвічі і більше разів протягом періоду понад 2 тижні у двох та більше адміністративних районах області (Автономна Республіка Крим, міста Київ та Севастополь), містах або в цілому по країні, інфекційні захворювання людей невиявленої етіології віднесено до надзвичайних ситуацій природного характеру», – зазначено в повідомленні.

У відповідному документі про освіту учнів, звільнених від ДПА, необхідно зробити запис «звільнений(а)».

«Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, які закінчують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19», – повідомляє Міністерство освіти.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin