Вінниця
29.03.2024
8.96° C
Вгору

Третя хвиля COVID-19 у Вінниці: Сергій Моргунов закликав містян на 3 тижні обмежити контакти з оточуючими  

 У Вінниці уже майже місяць триває третя хвиля захворюваності на коронавірус. У місті в лютому зафіксували 76 смертей від коронавірусу. Щодня позитивний тест на коронавірус отримують від 226 до 404 вінничан. Тому, щоб не потрапити у “червону” карантинну зону, Вінницький міський голова Сергій Моргунов закликав людей на 2-3 тижні обмежити контакти із рідними та забезпечити літніх людей усім необхідним.  

“Вже два тижні Вінницька область на межі червоної зони. При цьому найбільша кількість нових випадків фіксується у Вінниці. З середини лютого на коронавірус захворіло 2150 осіб на тиждень. Це достатньо серйозний і загрозливий показник. За оцінками медиків ковід став ще агресивніший та все більше поширюється. Збільшується кількість хворих, які потрапляють до лікарень вже у важкому стані. І так само зросла летальність. За останній тиждень 29 смертей”,  – розповів Сергій Моргунов на онлайн-брифінгу. 

 

На початку січня в міських стаціонарах ковідних, було 585 ковідних ліжок. Сьогодні – 805. І в тому числі 60 акушерсько-гінекологічних ліжок для хворих на ковід вагітних. За останні два тижні розгорнули 40 додаткових ліжок. За словами Сергія Анатолійовича, цієї кількості не достатньо, адже щодня хворих збільшується.  

 “В черговий раз звертаюся до Вінницької обласної державної адміністрації щодо необхідності розгортання додаткових ковідних ліжок на базі обласних закладів охорони здоров’я. Тому що можливості у міських лікарень повністю вичерпані. Наші міські стаціонари лікують усіх пацієнтів, яких госпіталізують з міста і з області в цілому. До нас привозять з всіх районів області. Разом з тим частину вінничан везуть в інші опорні лікарні. Можливо, це б було дорожче, ніж відкрити додаткові ліжка на базі обласних медичних закладів, які знаходяться у місті Вінниці. Такі заклади, як міська лікарня Пирогова та обласний клінічний госпіталь ветеранів війни могли б суттєво підтримати систему охорони здоров’я міста і надавати послухи всім захворілим”, – закликав очільник міста.  

  За інформацією мера Вінниці, ситуація з поширенням коронавірусу у Вінниці на межі критичної, якщо не розірвати ланцюг поширення захворюваності та важкохворих не буде куди госпіталізовувати. Лікарні заповнені.  

“Звертаюся до усіх вінничан це усвідомити та зрозуміти, чи потрапить наш регіон до червоної зони чи ситуація стабілізується і захворювання почне спадати. Це колективна відповідальність за збереження здоров’я громади. Прошу на 2-3 тижні максимально обмежити контакти з оточуючими. Здоров’я вінничан важливіше. Подбайте про людей похилого віку, щоб у них не було потреби виходити на вулицю і контактувати з людьми. Дотримуйтесь протиепідемічних правил, носіть маски, дотримуйтесь дистанції та дезінфікуйте руки”, – просить Сергій Моргунов.  

  

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin