Вінниця
24.04.2024
10.31° C
Вгору

Вінниця визнана найпрозорішим містом України  

Вінниця очолила рейтинг прозорості українських міст та регіонів за підсумками 2020 року. Вчора, 10 березня Міжнародний центр перспективних досліджень оприлюднив результати. У звіті йдеться, що Вінниця стала лідером серед міст, а Вінницька область – другою серед регіонів.  

Фахівці проаналізували 77 різних параметрів прозорості роботи по кожній з міських рад 50 міст – складання бюджету, державні закупівлі, соціальні та адміністративні послуги, кадрова й інформаційна політика, участь громадян та інші.  

Ці щорічні дослідження проводяться з 2017 року. Відтоді Вінниця у рейтингу прозорості міст постійно була в трійці лідерів, але очолила його вперше з показником 99 балів зі 100 можливих. Гарний стимул для всієї міської команди спільно з громадою далі розвивати рідне місто”, – написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.  

Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень підкреслюють, що Рейтинг прозорості областей і міст України є важливим механізмом контролю громадськості за місцевою владою в умовах проведеної реформи децентралізації. Проведення цих досліджень, покликаних підвищувати ефективність органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства та державного управління в сфері регіональної політики та відкритості місцевої влади фінансово підтримує посольство США в Україні.  

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin