Вінниця
23.04.2024
11.26° C
Вгору

У Вінниці ще одна лікарня надаватиме допомогу хворим на коронавірус  

Щодня у Вінниці виявляють значну кількість хворих на коронавірус й частина з них потребує медичної допомоги професіоналів. Щоб у місті не було колапсу медичної системи, влада прийняла рішення виділити додаткові ковідні ліжка. Відтепер Неврологічне відділення вінницької МКЛ №1 приймає пацієнтів із підтвердженим COVID-19.  

В перший же день після відкриття до відділення поступило 16 “ковідних” пацієнтів. Як зазначила завідуюча неврологічним відділенням МКЛ №1 Людмила Григорецька, тут палати обладнали усім необхідним nf провели кисень до кожного ліжко-місця, яких наразі  35. 

Тут закуплені ліжка, закуплена білизна, і ось така система. Це все зроблено завдяки міській раді і завдяки зусиллям адміністрації, – зазначає Людмила Григорецька. 

Гостра неврологічна симптоматика, простіше кажучи інсульти. А в додачу ще й COVID-19 чи підозра. Саме таких важких пацієнтів виходжують у цьому відділені. Тож навантаження на медперсонал колосальне.  

Інсультні хворі” – це лежачі хворі, тому за ними потрібен окремий догляд і молодшого і середнього медперсоналу. Потрібно і нагодувати також. Тому важкість подвійна, розповідає старша медична сестра неврологічного відділення Оксана Засименко.

На реконструкцію системи киснепостачання лікарні вже цьогоріч з бюджету міської громади виділили 470 тисяч гривень. Ще 300 тисяч додала Національна служба здоров’я. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin