Вінниця
26.04.2024
9.4° C
Вгору

Депутати Вінницької міської ради виділили 8 мільйонів гривень для Вінницької районної лікарні

Вінницьку центральну районну клінічну лікарню прийняли на баланс Вінницької ОТГ. Таке рішення сьогодні прийняли депутати Вінницької міської ради. Дане рішення підтримали у зв’язку з реформою децентралізацією, яка передбачає зміну адміністративно-територіального устрою. Відповідно, майно, яке розташоване на території міста, має перейти у власність органів місцевого самоврядування.    
 

Оскільки увесь колектив лікарні буде збережено й вони отримають усі муніципальні надбавки та продовжать лікувати хворих на коронавірус, депутати міської ради внесли зміни до бюджету Вінницької ОТГ й виділили для лікарні 8 мільйонів гривень.  

«Ми виділяємо майже 8 млн грн на підтримку цього закладу. Ці кошти в основному підуть на засоби індивідуального захисту, ліки для пацієнтів та закупівлю необхідного обладнання. І зокрема перебачено майже 2 млн грн на муніципальну надбавку вже на березень місяць медичному персоналу лікарні, який працює з ковідними пацієнтами», – зазначив секретар міської ради Павло Яблонський. 

 
У березні на виплату  муніципальної щомісячної надбавки до заробітної плати працівникам КНП «Вінницька центральна районна клінічна лікарня», які надають вторинну спеціалізовану допомогу хворим на COVID-19 виплатять 2 072 765 гривень.  

На придбання лікарських засобів для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19 наступного місяця витратять 1 мільйон 200 тисяч гривень.  

Також у лікарню закуплять ІФА-аналізатор, портативний УЗД апарат. На нього витратять 1 мільйон 170 тисяч гривень.  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin