У Вінницькій області перевіряють шкільні їдальні

Протягом січня фахівці з питань санітарії та епідеміології провели ряд нарад з місцевою владою та освітянами, щоб обговорити питання безпечного харчування в школах. Зокрема, заходи відбулися в Агрономічній, Літинській, Немирівській, Оратівській, Погребищенській, Тиврівській та Якушинецькій громадах.
Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, учасникам розповіли про зміни в правилах медичних оглядів для працівників освіти та про те, як впроваджувати нові стандарти харчування в школах відповідно до державних вимог. Також розповіли, як правильно зберігати продукти в школах і як уникнути харчових отруєнь.
Також учасники отримали інформаційні матеріали про те, як забезпечити безпеку харчових продуктів у школах та уберегти дітей від різних хвороб.
— Окремим напрямом роботи стало питання профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, — зазначають фахівці. — Присутнім нагадали про важливість дотримання санітарно-гігієнічного режиму та режиму дезінфекції у закладах освіти. Фахівці з безпечності харчових продуктів надали роз’яснення щодо ведення документації відповідно до стандартів НАССР, ідентифікації постачальників, дотримання умов зберігання та використання харчових продуктів, а також правил поводження з харчовими відходами.
Читайте також – чому в Україні народжуваність у маленьких містах більша, ніж у великих: пояснення демографа.