Вінниця
28.10.2024
13.84° C
Вгору

На Вінниччині у власність держави повернули прикордонні землі вартістю 4,5 млн грн

Ямпільський районний суд Вінницької області ухвалив закрити провадження у справі за позовом Могилів-Подільської окружної прокуратури, яка представляла інтереси держави від імені Вінницької обласної військової адміністрації до Ямпільської міської ради. Справа закрита у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем вимог прокуратури.

Про це повідомили в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Йдеться про визнання незаконним, скасування рішення Ямпільської міської ради та скасування державних реєстрацій земельної ділянки площею 19 га вартістю 4,5 млн грн в межах прикордонної смуги на території Ямпільської громади.

Наразі позовні вимоги прокуратури виконано: право власності на частину  ділянки, розташованої вздовж державного кордону, зареєстровано за Вінницькою ОВА та її передано у користування військовій частині Державної прикордонної служби України.

Загалом упродовж 2023 – 2024 років органами прокуратури Вінниччини на захист інтересів держави щодо незаконного вибуття з державної власності земель прикордонної смуги подано 25 позовів стосовно 39 ділянок площею 853 га вартістю 4,3 млрд грн, з яких 14 позовів судами задоволено та 10 судових рішень реально виконано.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin