Вінниця
25.10.2024
12.47° C
Вгору

На сесії Вінницько міської ради внесли зміни до бюджету громади: на що підуть гроші

Сьогодні, на черговій сесії Вінницької міської ради, депутати розглянули питання, щодо формування бюджету громади на 2025 рік.

Про це пише видання Моя Вінниця.

Основними принципами формування бюджету залишаються прозорість збалансованість, реалістичність кошторису та залучення до цього процесу мешканців громади.

Окрім цього, незмінними залишаються й пріоритети міської влади – це Безпека та оборона, Стійкість і Турбота.

Відповідно до цих пріоритетів, було внесено зміни до бюджету громади:

1. Сьогодні прийняли рішення про спрямовання понад 14,6 млн грн різним військовим формуванням, зокрема, на закупівлю безпілотників, спеціального обладнання та спорядження за пріоритетом Безпека і оборона. Традиційно, міська рада всіляко підтримує частини, що розташовані у нашій області та формування, де служать вінничани.

2. Понад 4 млн грн з бюджету виділять на облаштування сонячних електростанцій на будівлях лікарні №1 та лікарні швидкої медичної допомоги.

3. Майже 5 млн грн буде спрямовано на придбання генераторів для шести ліцеїв міста.

4. 345 тис. грн йде на придбання безперебійних джерел живлення для 8-ми муніципальних пунктів обігріву та 3-х укриттів. 

5. 38 млн грн дотації отримає Вінницька транспортна компанія. Наразі підприємство зазнає збитків через те, що вартість проїзду не змінюється, а витрати на електрику та обслуговування транспорту зростають.

6. 1 млн грн громада спрямовує на компенсацію вразливим категоріям населення за встановлення безперебійних джерел живлення. Таку допомогу вже отримали 36 сімей, ще 10 заявок зараз на розгляді.

7. Майже 800 тис. грн буде виділено на облаштування пам’ятних зон у ліцеях № 22, 30 та 33, аби гідно вшанувати пам’ять полеглих оборонців.

Інші важливі рішення:

1. Розвиткок громадського транспорту на наступні 5 років. Питання є актуальним з точки зору доступності. У місті планують збільшити кількість енергоощадного та низькопідлогового транспорту з пандусами. Також, наразі у розробці низькопідлогові вставки для вінницьких трамваїв. Перший такий вагон з’явиться вже наступного року.
 
2. Підтримка функціонування української мови, як державної, та розвиток книговидання про Вінницьку громаду та її людей. Це рішення має на меті плекати нашу свідомість та нашу історичну пам’ять українців, які росіяни намагаються знищити.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin