Вінниця
25.10.2024
13.39° C
Вгору

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб передав мобільним вогневим групам двох військових частин вісім позашляховиків та комплекс безпілотників «Пегасус»

Чергова допомога для бійців «Червоної калини» та «ловців шахедів»: МКГШ передав оборонцям двох військових частин вісім сучасних позашляховиків та спеціально для «Червоної калини» – потужний комплекс безпілотників «Пегасус».

Мобільні вогневі групи – це саме ті оборонці, які виявляють та вражають ворожі шахеди, і, звісно, нищать техніку, бліндажі та живу силу противника. Потреба у спецавто для виконання бойових завдань тут особливо велика, тож команда МКГШ вкотре підсилила Захисників необхідним:

– «Червоній калині» ми допомагаємо на постійній основі, – каже один із співзасновників МКГШ, міський голова Вінниці Сергій Моргунов. – Зараз, до прикладу, окрім авто для логістичного забезпечення передали військовим бригади ще й субвенцію для придбання квадрокоптерів. Щодо другої бригади, то йдеться про так званих «ловців шахедів», які лише за минулий рік знищили 27 шахедів та навіть декілька ракет. Позашляховики поїдуть до оборонців для допомоги у виконанні поставлених бойових завдань.

Одночасно із позашляховиками, бійцям «Червоної калини» передали потужний комплекс безпілотників Пегасус: в рази ефективніший по протидії, зокрема, ворожим РЕБам:

Офіцер забезпечення служби безпілотних систем «Червоної калини» Андрій розповідає, що «Пегасус» – це три потужних квадрокоптери, ефективність яких значно вища за звичайні FPV-дрони:

– Такий комплекс здатен нести навантаження вагою до 14 кг, розвивати максимальну швидкість 120 км та перебувати в повітрі 45 хвилин. А ще врахуйте зону ураження 14 км та стійкість до РЕБ – з такими характеристиками «Пегасус» дає нашим хлопцям можливість ефективніше відпрацьовувати по ворогу та здійснювати дистанційне мінування.

Окрім того, «Пегасус» особливо ефективний вночі і може здійматися на висоту до 1 км. В Гумштабі кажуть, триматимуть зв’язок з військовими, щоб розуміти особливості роботи комплексу та й надалі забезпечувати наших захисників такими безпілотниками.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі силам оборони України. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin