Вінниця
25.10.2024
6.38° C
Вгору

Як у Вінниці ветеранів, які проходять реабілітацію, лікують мистецтвом?

В одному із медичних закладів міста за ініціативи Вінницької міської централізованої бібліотечної системи в рамках проєкту «Сила духу – сила слова» організували літературно-мистецький захід для ветеранів. Про це йдеться на сайті ВМР.
Учасники клубу «Поезія незламних» зустрілися з воїнами, які наразі проходять реабілітацію. Вони декламували вірші, співали патріотичні пісні, а Захисники не тільки слухали музику та поезію, але й мали можливість відчути глибокий емоційний зв’язок із митцями та рідною культурою.

Як розповіла координаторка заходу, завідувачка книгозбірні № 13 Віра Лебєдєва, під час зустрічі для наших оборонців вінницькі митці підготували насичену програму.

«Це була тепла зустріч, де лунали зворушливі твори про дім, родину, Батьківщину та кохання. Пісні, які виконували Тетяна Скомаровська та Олександр Рак наповнювали серця кожного теплом, нагадуючи про важливість любові до рідної землі», – говорить Віра Лебєдєва.

Цього вечора звучала й поезія Лариси Сичко, Віри Гранатової (Віра Лебєдєва), Романа Костюка та Олега Крушельницького, твори яких викликали щирі усмішки та позитивні емоції. Завершили захід спільним виконанням українських пісень, що об’єднали всіх у теплому колі спілкування.

«Важливість таких подій для ветеранів, які проходять реабілітацію, неможливо переоцінити. Якщо фізичний компонент допомагає відновити тіло, то – мистецтво надає емоційну підтримку, що також вагомо впливає на процес одужання. Культура має потужний терапевтичний ефект: вона дарує відчуття легкості, віру в майбутнє та наповнює усіх нас надією. Літературно-музичні заходи, як цей, стають невід’ємною частиною комплексної терапії, адже слово і пісня здатні заспокоїти, надихнути й повернути внутрішню гармонію», – підкреслює координаторка заходу для ветеранів.

Як відзначають працівники бібліотеки-філії № 13 та учасники клубу «Поезія незламних», такі зустрічі не тільки дають можливість поєднати митців і Захисників, а й створюють простір для духовної реабілітації, що сприяє швидкому одужанню.

«Коли захисники чують рідну поезію, вони відчувають підтримку та турботу суспільства, розуміють, що їхня боротьба не марна, що за ними – ціла країна», – резюмують учасники клубу «Поезія незламних».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin