Вінниця
24.10.2024
7.44° C
Вгору

Власник торгового центру встановить сонячні електростанції на трьох багатоповерхівках у Вінниці

У Вінниці підприємець планує розмістити на дахах трьох житлових будинків сонячні електростанції. Натомість мешканцям проведуть ремонт дахів та забезпечать інтернетом.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді. 

Власник торгового центру, що розташований поруч, не має можливості обладнати його сонячними панелями, тому вирішив встановити її на прилеглих будинках. Перед встановленням сонячних електростанцій – усі три покрівлі мають капітально відремонтувати. Ремонтні роботи вже розпочались. Їх виконують на умовах співфінансування з міською радою. Замість мешканців частину необхідних коштів, близько 40%, профінансує підприємець. Також бізнесмен обіцяє забезпечити роботу інтернету під час знеструмлень, за умови технічної спроможності провайдерів.

Мова іде про три п’ятиповерхові будинки за адресами: Хмельницьке шосе, 71, Хмельницьке шосе, 73 та вулиця 600-річчя, 4. В усіх згаданих будинках не створені ОСББ, відповідно капітальні ремонти в таких будинках виконують лише на умовах співфінансування.

Представники підрядних організацій уже розпочали відповідні роботи на дахах двох будинків. Капремонт ще однієї покрівлі, а саме будинку за адресою Хмельницьке шосе, 71, розпочнуть після завершення відновлення міжпанельних стиків.

«Ці роботи потрібно виконати перед капремонтом покрівлі, адже коли на даху буде розміщене те чи інше обладнання виконати їх буде технічно складно. Тож плануємо виконати гідроізоляційні роботи, які дозволять зменшити вологість та тепловтрати в помешканнях. Це дозволить покращити комфортність проживання людей. Ці роботи виконаємо на умовах співфінансування з мешканцями і плануємо завершити їх найближчим часом. Після їх виконання, власне, отримаємо технічну можливість братися до капремонту покрівлі», – пояснює директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Також очільник департаменту нагадує мешканцям усіх багатоквартирних будинків, що місто готове співфінансувати 40% вартості встановлення сонячних електростанцій, якщо вироблена електроенергія використовуватиметься для загальнобудинкових потреб.

«Тобто ця електроенергія може направлятися для роботи ліфтів, насосного обладнання, дахових котелень, освітлення місць загального користування тощо. Попереду непроста зима, тож просимо людей уважно віднестися до такої можливості, тим більше, що будинки з ОСББ можуть одночасно з міською програмою податися на державну і по завершенню робіт отримати до 70% компенсації від держави».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin