Вінниця
24.10.2024
12.62° C
Вгору

Підпалювали об’єкти критичної інфраструктури: у Вінниці затримали диверсантів

Особи, які, за версією слідства, погодились виконати завдання представника РФ щодо підпалу об’єктів критичної інфраструктури, перебуватимуть під вартою протягом 60 діб. Вони не лише здійснили підпали, але й знімали відео палаючих об’єктів, яке потім передали замовнику.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького міськсуду.

У повідомленні не вказують про які саме об’єкти йде мова. Проте зрозуміло, що підозрювані працювали групою. Їм інкримінують скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 (Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення) КК України.

Фігурантам провадження світить від 15 років за ґратами до довічного ув’язнення.

«Судом встановлено, що підозрювані, діючи за попередньою змовою, отримали від представника країни-агресора пропозиції вчинення підпалів об’єктів критичної інфраструктури з метою ослаблення держави та залякування населення за грошову винагороду. Після цього спільники обрали об’єкти, які мають важливе значення, підготували знаряддя та речовини для вчинення запланованого підпалу та здійснили підпал кількох об’єктів», – йдеться у повідомленні суду.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin