Вінниця
23.10.2024
9.33° C
Вгору

Скільки прокурорів у Вінниці мають інвалідність та отримують пенсію

У зв’язку з повідомленнями про можливе незаконне оформлення інвалідності прокурорами в Хмельницькій області в усіх прокуратурах України проводяться перевірки. Це також стосується Вінницької області, де спростували чутки про отримання пенсій за інвалідністю серед керівництва.

Про це йдеться на сайті відомства.

Станом на сьогодні органи прокуратури Вінницької області, включаючи апарат обласної прокуратури та 7 окружних прокуратур, нараховують 392 працівники, з яких 283 — прокурори.

Серед усіх працівників 11 осіб мають групу інвалідності. З них:

  • 5 прокурорів, які готові добровільно пройти додаткові перевірки та за необхідності повторну медико-соціальну експертну комісію;
  • 2 державні службовці;
  • 4 робітники (зокрема водії та прибиральниці).

Серед керівного складу, включаючи очільників обласної та окружних прокуратур і їхніх заступників, осіб з інвалідністю немає.

Крім того, у відомстві спростували інформацію, щодо пенсії першого заступника керівника Вінницької обласної прокуратури Василя Гайворона. В деяких медіа поширювалося, що він отримує пенсію за інвалідністю. Як зазначили в прокуратурі, Гайворон отримує пенсію за вислугу років відповідно до Закону України “Про прокуратуру”, маючи 25-річний стаж роботи.

Загалом 41 прокурорський працівник органів Вінницької обласної прокуратури отримує пенсійні виплати за вислугою років.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin