Вінниця
22.10.2024
10.63° C
Вгору

Молоді підприємці можуть отримати грант на власну справу: як подати заявку

Молоді підприємці віком до 25 років можуть подати заявку на отримання грантів до 150 тис. гривень на відкриття власного бізнесу у межах програми “Власна Справа”. Така послуга доступна на порталі “Дія”.

Про це повідомила Перша віце-прем’єр-міністерка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Грант для молоді не вимагає створення нових робочих місць, після ухвалення позитивного рішення щодо виділення гранту, необхідно лише відкрити ФОП. Щоб отримати грант: потрібно зайти на портал “Дія”, авторизуватися, зайти в розділ “Грант на власну справу”, заповнити форму та подати заявку онлайн.

Через три роки такі підприємці зможуть повторно отримати грант від держави – вже за програмою “Власна Справа” на загальних умовах – це 250 тис. гривень за умови створення не менше двох робочих місць.

За понад 2 роки роботи програми “Власна Справа” підприємці отримали від держави понад 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу – на майже 5 мільярдів гривень.

Грантова програма “Власна Справа”

Українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання чи лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. 

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду подібної діяльності.  Для отримання гранту на понад 75 тис. грн обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Заявки подаються через “Дію” разом з бізнес-планом, адмініструє програму Державна служба зайнятості. Більше інформацію щодо отримання гранту за програмою “Власна Справа” – за посиланням.  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin