Вінниця
23.10.2024
8.94° C
Вгору

У центрі села на Вінниччині встановили дерев’яний тризуб

У центрі села Сальник Калинівської громади встановили дерев’яний тризуб, який став символом української нації та вдячності захисникам, що боронять країну.

Про це повідомляють у Калинівській міській раді. 

Тризуб замовили у Вінниці, а роботу з облаштування майданчика, озеленення території, освітлення та встановлення тризуба – виконували власними силами. Ініціатором виступив голова громадської організації «Розвиток і добробут с.Сальник» Дмитро Наумець. Його ідею підтримали члени громадської організації, жителі села, які допомогли коштом та робочою силою.

“Найдавнішими князівськими символами в Київській Русі були двозуб та тризуб. Цей символ був державним знаком князівської династії Рюриковичів. Проте, коли київський князь Володимир Великий прийняв християнство, то на деяких монетах посередині тризуба, над маківкою центрального стрижня, він почав додавати інвокаційного хреста, як символ долучення Київської Русі до родини європейських християнських країн. Наш тризуб також із хрестом. Цим ми прагнемо, щоб Всевишній оберігав нашу націю, нашу громаду”, – розповідає директорка Сальницького будинку культури Альона Наумець

Місце встановлення тризуба також обрали не випадково. Біля будинку культури у Сальнику висадили трояндову алею в пам’ять про загиблих на війні односельців. Тризуб повернений до місцевого храму та до пам’ятника загиблим в роки Другої світової війни односельців.

«Цей символ встановлений на знак вдячності та великої шани всім Захисникам та Захисницям України» – вигравіювано на гранітній плиті біля тризуба. А неподалік донька українського захисника написала на камінці «Дякую!» й наймолодші жителі громади залишили відбитки маленьких долоньок. 

Дерев'яний тризуб встановили у центрі Сальника (Фото)

Дерев'яний тризуб встановили у центрі Сальника (Фото)

Дерев'яний тризуб встановили у центрі Сальника (Фото)
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin