Вінниця
22.10.2024
7.36° C
Вгору

Шість стихійних сміттєзвалищ виявили на Вінниччині (фото)

Як повідомили в державній екологічній інспекції у Вінницькій області, працівники Інспекції продовжують проводити планові перевірки сільських рад в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, зокрема щодо додержання вимог природоохоронного законодавства.

«Під час однієї такої перевірки наші спеціалісти виявили 6 несанкціонованих сміттєзвалищ різного морфологічного складу (залишків побутових відходів, поліетилену, пластикової тари та інше). Ці смітники знаходяться на комунальних землях, що перебувають у власності Соболівської сільської ради. Згідно ст. 35 Закону України «Про охорону земель» власники і землекористувачі земельних ділянок зобов’язані забезпечувати захист земель від забруднення та засмічення. У зв’язку з цим, інспектори надіслали до Соболівської сільської ради вимогу щодо забезпечення захисту земельних ділянок,  де знайшли відходи, та проведення ліквідації зазначених сміттєзвалищ», – йдеться у повідомленні інспекції.

В громаді на Вінниччині виявили шість стихійних сміттєзвалищ

В громаді на Вінниччині виявили шість стихійних сміттєзвалищ - фото 2В громаді на Вінниччині виявили шість стихійних сміттєзвалищ - фото 3

Фото зі сторінки інспекції

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin