Вінниця
21.10.2024
14.19° C
Вгору

«Щедрик» полетів на фронт. Черговий унікальний бпла передав військовим МКГШ

Черговий бпла «Щедрик» готовий посилювати військових. Керівник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман передав захисникам ще один літальний апарат українського виробництва.

«Перемога – ключове питання, яке зараз стоїть перед кожним з нас, – сказав Гройсман на передачі. – Дуже важливо, щоб ми усі зусилля зараз направлялись саме на підтримку наших збройних сил України».

На передачі були присутні також співзасновники МКГШ – мер Вінниці Сергій Моргунов та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

«Ще в перші місяці війни в нашоі команди зʼявилась ідея про створення безпілотника, який би дозволяв вести розвідку, допомагати нашим військовим», зазначив Соколовий.

«У рамках роботи МКГШ ми знаходимо можливості для виробництва саме таких БПЛА і поступово передаємо їх у підрозділи для того, щоб вони більш ефективно виконували свої бойові завдання», – додав Моргунов.

Раніше в Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі повідомляли: «Щедрик» власний проєкт Штабу. Розробка та виробництво літака – локальні. Перші такі моделі вже отримали чимало позитивних відгуків від військовослужбовців.

«Щедрик» призначений для проведення глибокої розвідки та коригування ураження ворожої сили. Потреба в таких літаках дуже велика!», – сказав військовослужбовець, який отримував передачу від МКГШ. Тож виробництво «Щедриків» не зупиняється.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin