Вінниця
19.10.2024
5.06° C
Вгору

Нацрада закликала медіа до коректного висвітлення тем мобілізації та діяльності ТЦК

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликає медіа до коректного та професійного підходу у висвітленні чутливих тем, зокрема процесу мобілізації та діяльності ТЦК. Про це йдеться в заяві Нацради.

Там додали, що ці теми зазнають особливих інформаційних атак через активне фокусування та поширення фейків з боку Росії.

«Важливо, аби вітчизняні медіа відрізняли правдиву інформацію від російських вкидів та подавали інформацію лише з офіційних та достовірних джерел. Це є важливим аспектом захисту національної безпеки», — йдеться в заяві.

У Нацраді зауважують, що росіяни активно намагаються сформувати в українському суспільстві негативне ставлення до процесу мобілізації, «демонізувати» ТЦК та їхніх співробітників, а мета цієї діяльності — зупинити мобілізацію, розколоти суспільство, посіяти паніку і розбрат, і таким чином знизити обороноздатність України.

Національна рада закликає українські медіа:

  • дотримуватись професійних стандартів, ретельно вивчати джерела, зокрема й при цитуванні іноземних ресурсів, достовірність і походження будь-якої інформації, особливо пов’язаної з мобілізаційними процесами та військовими діями;
  • навіть у разі висвітлення якогось суперечливого випадку затримання людини представниками ТЦК варто максимально обережно використовувати цитати, бо емоційні висловлювання в таких випадках є природніми, але їх поява в медіа з поширенням перекручується та надає їм перебільшеного значення;
  • розуміти, що більшість повідомлень про неприємні факти приходять із соцмереж, де важко перевірити і сам факт, і тим більш обставини події, особливо з урахуванням активності противника, тому фактчекінг є непорушною основою якісного інформування.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin