Вінниця
17.10.2024
5.53° C
Вгору

У Вінниці пропонують зменшити кількість пішохідних переходів на вулиці Соборній

Вінничанин Андрій Третяк подав петицію на платформі E-DEM із проханням упорядкувати пішохідні переходи вздовж вулиці Соборної. Зараз триває збір підписів на підтримку цієї ініціативи.

За словами автора петиції, відрізок ділянки вулиці Соборної від магазину Roshen, що розташований за адресою вул. Соборна 10А, до міського ліцею №2 (вул.Соборна 94) має відстань 900 метрів. На цій ділянці дороги розташовано 10 пішохідних переходів, а цих 10-ти у трьох місцях вони є подвійними чи дублювальними, зокрема біля міськради, облради та на вул. Театральна.

«Не секрет, що вулиця Соборна є досить завантаженою як громадьким транспортом, так і не тільки. Існування подвійних пішоходних переходів не сприяє покращенню безпеки дорожнього руху, а лише навпаки створює додаткове скупчення транспорту», – каже Андрій Третяк.

«Окремо варто відзначити і культуру пішоходів, яка присутня далеко не у всіх, при чому в людей різних вікових категорій. Особливо це відчутно де розташовані пішохідні переходи біля міської ради/адміністративного суду. Біля кожного з цих подвійних переходів є пішохідні переходи як з правої так і з лівої сторони, тож абсолютно доречно замість двох переходів залишити один.
Прохання розглянути можливість впорядкування пішохідних переходів по вул.Соборна та доцільність їх існування в такій кількості», – закінчив автор.

Якщо петиція набере необхідних 350 голосів, її розгляне профільна комісія.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin