Вінниця
18.10.2024
4.56° C
Вгору

Історія ветерана війни, який отримав 500 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу

Ветеран російсько-української війни Валентин Дихтяр з Вінниччини отримав 500 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу через застосунок “ДІЯ”. Це стало можливим завдяки державній програмі підтримки ветеранів війни, яка допомагає започаткувати власну справу.

Про це повідомляє Суспільне Вінниця.

На ці кошти закупив обладнання для “виготовлення пам’ятників”. Наразі вчиться користуватися фоторедактором та опановує програму з моделювання каменю. Про це Валентин Дихтяр розповів Суспільному.

Розповідає, що бізнес-план для грантової заявки разом із другом написав два місяці тому.

“Складається бізнес-план, з цим мені допомогли друзі. Він має дві частини. Перша, загальна — це описати в деталях, який бізнес хочеш відкрити, що за ці гроші маю закупити, вписати суму, скільки це коштує. Друга частина — це дохід, скільки я планую заробляти, скільки платитиму державі податку. З умов — найняти двоє працівників та платити за них податок два роки. Це всі умови гранту”, — розповів Валентин Дихтяр.

Майстерня Валентина Дихтяра
Майстерня Валентина Дихтяра. Суспільне Вінниця

Грантові кошти через “Дію” ветеран отримав із другої спроби. На отримані кошти — 500 тисяч гривень, закупив обладнання, зокрема лазерно-ударний гравіювальний верстат для виготовлення виробів з каменю.

“Це станок MILTER і стіл, на якому він кріпиться. Він набиває фото на граніті, потужний лазер буде наносити форми. Станок коштує 380 тисяч гривень, чилер для охолодження лазера — 30 тисяч, і ще на 80 тисяч гривень купили матеріал — камінь”, — поділився ветеран.

Майстерня Валентина Дихтяра
Майстерня Валентина Дихтяра. Суспільне Вінниця

Позаяк справа нова, Валентин разом із другом ходить до власника такого ж бізнесу, щоб навчитися працювати із каменем.

“Ми ходимо зараз до партнера, навчаємося, він на зустріч, у нього таких два станки, вчить нас всьому, починаючи від налаштування станка до того, як обробити гранітний камінь”, — сказав Валентин Дихтяр.

Розповідає, що мріяв про започаткування власної справи останні кілька років, втім, коли у 2014 році в Україні розпочалося АТО цю ідею відклав, бо вступив до лав Нацгвардії, захищав країну від російських окупантів. Був учасником АТО та ООС, коли почалося повномасштабне вторгнення, вступив до лав “Червоної калини”, воював на Донеччині та Запоріжжі.

Майстерня Валентина Дихтяра
Майстерня Валентина Дихтяра. Нацполіція

На початку 2024 за сімейними обставинами був списаний. У цивільному житті вирішив повернутися до втілення мрії.

“Подобалося займатися каменем та гранітом. Потрібно просто не боятися, бо я так думаю, що всі бояться, що щось не вийде, треба не боятися і йти вперед.

У планах ветерана — розпочати власну справу уже на весні. А поки, разом із товаришем будуть опановувати нову професію та навчатися.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin