Вінниця
16.10.2024
10.82° C
Вгору

У Вінниці для дітей організували перегляд мультфільму на великому екрані (фото)

Сьогодні, 15 жовтня, відбувся черговий захід «Діти мають право на дитинство» від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Для близько 70 дітей організували похід в кінотеатр. Малеча переглянула фільм «Нікчемний Я 4».
Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Показ кіно влаштували для дітей від 3 до 12 років. Найменших супроводжували дорослі.

«Дітки разом з батьками мають можливість відпочити та подивитися новий мультфільм у кінотеатрі Cinema City, який є нашим партнером. Захід організували для дітей пільгових категорій: це сини та дочки Захисників та Захисниць України, малеча з числа внутрішньо переміщених осіб, діти з багатодітних сімей, сироти та діти, в яких один із батьків помер/загинув», – зазначив депутат міської ради, координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира.

З дітьми поспілкувалися координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутати міської ради Світлана Куца та Андрій Піжевський.

«Такі заходи Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб організовує систематично. Сьогодні у кінотеатр завітали 70 діток. Дуже приємно, що у нас є можливість влаштовувати дітям невеличке свято у такі складні часи. Намагаємося зробити все можливе, щоб діти не відчували, що вони живуть в стані війни», – зазначив Андрій Піжевський.

Загалом заходи під гаслом «Діти мають право на дитинство» проходять з початку повномасштабного вторгнення.

«Попри всі негаразди, навіть попри війну у дітей повинно бути дитинство. Вони повинні мати хвилинку радості і щастя. І тоді вони будуть рости щасливими, добрими та свідомими людьми», – зауважила Світлана Куца.

Сьогодні малеча подивилась мультфільм «Нікчемний Я 4». Це комедійна стрічка, яка розповідає про пригоди Ґру та його родину. Малеча зізнається, що полюбляє цю історію.

«Я дуже люблю кіно про міньйонів, – говорить Сашко, якому 5 з половиною років. – Такі історії дуже смішні. У кіно мені подобається більше ходити, ніж в школу».

Свою 6-річну доньку Вероніку привела в кінотеатр і пані Марина. Батько родини вже майже два роки на війні.

«Ми намагаємося завжди ходити на заходи, які організовує Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Дитині дуже подобається», – говорить пані Марина.

Довідково:

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Координаторка МКГШ Світлана Куца та діти

Учасниця заходу

Діта

Координатори МКГШ та діти

Дівчинка

Зустріч з маленькими учасниками

Кінотеатр для дітей

Координатор МКГШ Дмитро Мира з учасниками

Юні відвідувачі кінотеатру

Учасники акції «Діти мають право на дитинство»

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin