Вінниця
16.10.2024
8.65° C
Вгору

Обіцяв зробити інвалідність за тисячу доларів: на Вінниччині судитимуть керівника медзакладу

Прокурори Вінницької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора комунального некомерційного підприємства первинної медико-санітарної допомоги однієї із сільських територіальних громад Вінницького району. Його обвинувачують у вимаганні хабара (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Керівник медичного закладу обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди за проведення у підпорядкованому йому закладі відповідних діагностичних, лікувальних та реабілітаційних заходів, результати яких стануть підставою для гарантованого отримання третьої групи інвалідності при проходженні МСЕК.

Неправомірна вигода становила 40 тис. грн.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області.

Важливо: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обіцяв зробити інвалідність за тисячу доларів: на Вінниччині судитимуть керівника медичного закладу

Обіцяв зробити інвалідність за тисячу доларів: на Вінниччині судитимуть керівника медичного закладу - фото 2

Фото – Вінницької обласної прокуратури

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin