Вінниця
16.10.2024
8.65° C
Вгору

Зарплати бюджетників знизяться через нові податки: на яку суму

В Україні через податкові зміни у вигляді підвищення військового збору скоротиться щомісячний дохід працівників бюджетної сфери.

Стало відомо, які суми почнуть стягувати. Про це пише Oboz.ua.

Підвищення військового збору в Україні

Податкові зміни до законодавства запрацюють “заднім числом”. Очікується, що додаткові суми через новий розмір військового збору вирахують з 1 жовтня.

Новий закон №11416д передбачає вищі ставки військового збору. Якщо раніше із зарплати громадяни платили 1,5%, то з жовтня буде 5%. Через новий збір громадяни втратять 3,5% доходу. Такі новації матимуть чималі наслідки для зарплат найманих працівників та фізосіб-підприємців (ФОП), які працюють на “спрощенці”.

Як зміняться зарплати бюджетників?

Видання наводить приклад, як зміниться дохід освітян. З огляду на підвищення збору на 5%, у разі офіційної зарплати вчителів у 15 тис. грн сума, яку не доплатять, становитиме 750 грн щомісяця, тоді як за 1,5% — стягували 225 грн.

Тому з такої зарплати податкові зобов’язання зростуть на 525 грн.

Варто зауважити, що раніше голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв, що в уряді працюють над тим, щоб надати освітню субвенцію, яка б компенсувала втрати та підтримала вчителів.

Освітня субвенція — це цільова допомога з бюджету на підтримку фінансування сфери освіти. Вона є єдиним інструментом, що дозволить покрити скорочення доходів вчителів, додав Федоров.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin