Вінниця
24.09.2024
21.28° C
Вгору

В Україні можуть зрости ціни на інтернет: коли та наскільки

Уже з початку нового місяця, з 1 жовтня, в Україні будуть започатковані певні нововведення. Зокрема, йдеться про підвищення податків. Главред повідомляє, що через вимогу до провайдерів перейти на загальну систему оподаткування, ризикують серйозно подорожчати послуги інтернет-зв’язку. Провайдери, не секрет, що в більшості випадків працюють як ФОПи.

Як зміняться ціни на інтернет-послуги з 1 жовтня?

Член Інтернет Асоціації України, директор інтернет-провайдера Еліт-Лайн (м. Краматорськ) Микола Кучерук пояснює, що чимало провайдерів функціонують за спрощеною системою оподаткування, оскільки це суттєво зменшує витрати на бухгалтерію.

“Крім того, що додасться ПДВ, дуже істотно зростуть витрати на бухгалтерію. Тому ми обговорюємо підвищення – у Краматорську ціни на інтернет зростуть на 10-15 відсотків через те, що провайдери будуть змушені витрачати кошти на адміністрування податків. По всій Україні ситуація, в принципі, схожа. У селах, де малоповерхова забудова і послуги надають ФОПи, підприємці будуть змушені наймати бухгалтерів, через що за 1000-2000 абонентів їм, можливо, доведеться підвищувати ціни вдвічі, щоб залишатися рентабельними”, – зазначив Кучерук.

Які податки підвищаться з 1 жовтня?

Одним з основних нововведень, які набувають чинності з 1 жовтня в Україні, є підвищення податків, йдеться про:

  • Підвищення військового збору за всіма доходами громадян з 1,5% до 5%;
  • Встановлення військового збору для фізосіб-підприємців (ФОП)-платників єдиного податку I, II і IV групи на рівні 10% розміру мінімальної зарплати (800 гривень на місяць);
  • Встановлення військового збору в розмірі 1% від доходу платників єдиного податку ІІІ групи;
  • Встановлення ставки податку на прибуток для всіх небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%;
  • Встановлення щомісячних авансових внесків з податку на прибуток підприємств, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі пальним;
  • Встановлення ставки податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50%;
  • Зміна податкового періоду з квартального на місячний для подання звітності про виплачені доходи на користь фізичних осіб (необхідно для економічного бронювання).
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin