Вінниця
23.09.2024
23.79° C
Вгору

Як на Вінниччині чоловіку вдалося уникнути мобілізації після п’ятої повістки?

Чечельницький районний суд у липні цього року виніс вирок чоловіку за ухилення від мобілізації (ст. 336 КК України) – два роки «умовно». На рішення суду першої інстанції Гайсинська окружна прокуратура подала апеляцію.

З матеріалів справи відомо, що чоловіку чотири рази вручали повістки і чотири рази возили у різні військові частини. Проте його там не приймали, чи через стан здоров’я, чи через те, що він був у п’яному вигляді. Коли вп’яте вручили бойову повістку, Олександр відмовився її приймати.

Це підтвердили свідки на судовому засіданні.

Сам обвинувачений розповів, що вп’яте йому хотіли вручити бойову повістку, коли він ішов по вулиці з друзями, будучи випивший.

Він відмовився отримувати повістку та не прибув до ТЦК.

В суді Олександр сказав, що відмовився отримувати повістку та кудись їхати через те, що йому уже разів 5 вручали бойові повістки та возили до різних військових частин, проте у жодній частині його не прийняли, оскільки не підходив, так як має хвору руку.

Він розповів, що кожного разу витрачав на поїздки материні кошти, так як своїх коштів не має. Зазначив, що йому казали перепройти комісію. Не може повторно пройти медогляд через те, що потрібні кошти на поїздку до Вінниці, яких ні у нього ні у матері немає. А ще в суді повідомив, що від мобілізації не ухиляється, але кататися просто так, теж уже не має можливості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin