Вінниця
20.09.2024
13.47° C
Вгору

Вісім бджолярів Вінниччини отримають фінансову підтримку на розвиток власної справи

Сьогодні, 15 серпня, під час засідання виконавчого комітету було затверджено рішення про надання фінансової підтримки у галузі бджільництва. Вісім пасічників отримають кошти на розвиток своїх господарств.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов зазначив, що така допомога з боку міської влади стала для пасічників додатковим стимулом для розвитку та збільшення бджолосімей.

«Порядок надання фінансової підтримки на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва за рахунок коштів бюджету Вінницької міської ради затверджений у межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки. Він діє з минулого року і має попит серед пасічників, які мають намір розвивати свою справу. Для місцевої влади це також має велике значення, адже ми виводимо у такий спосіб бізнес з тіні, а отже – підсилюємо економічну стійкість нашої громади», – сказав Максим Мартьянов.

Фінансову підтримку вісім пасічників отримають протягом серпня. Вони розводять бджіл у Вінниці, Малих Крушлинцях та Великих Крушлинцях. А загалом цьогоріч підтримкою скористалися 29 бджолярів.

Нагадаємо, на грошову допомогу можуть розраховувати фізичні особи, які є резидентами України та їхні пасіки розташовані на території Вінницької громади. Розмір разової річної фінансової підтримки складає 200 грн за одну бджолосім’ю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin