Вінниця
20.09.2024
13° C
Вгору

На Вінниччині переселенка з Херсону відкрила анімаційну студію для дітей

До міста переїхала разом із 4 дітьми у листопаді 2023 року. Про це повідомляє Суспільне.

До повномасштабного вторгнення РФ жінка працювала у дитсадку села Станіслав. Там і розробила програму за якою навчає дітей створювати анімаційні фільми. У Козятині улюблену справу не полишила.

Каже, що у такий спосіб допомагає і власним дітям адаптуватися у новому місті. Заняття з анімації відвідують її 5-річна Женя, 9-річний Ярослав та 11-річний Максим.

“Ми нещодавно повернулися із зони активних бойових дій. Діти два роки навчалися онлайн , а тут нове місто, тому друзів не було, а зараз є друзі, спілкування, плюс я скучила за своєю роботою”, — розповіла Надія Швець.

Учасники анімаційної студії збираються раз на тиждень у просторі “Добрий Козятин”. Відвідують студію 15 дітей. Наразі працюють над створенням казкових героїв із пластиліну для мультфільму про Козятин. В основі сценарію — легенди про створення міста.

“Їм стало цікаво, чому саме їхнє місто називається Козятин. У кожного була своя легенда, тож вирішили створити подорож у часі й так показати, як саме це відбувалося до нашої ери, потім козацька доба, потім, коли створювалася станція”, — сказала Надія Швець.

Учасники анімаційної студії у Козятині працюють над створенням казкових героїв із пластиліну для мультфільму. Суспільне Вінниця

До створення майбутнього анімаційного фільму про Козятин долучаються і батьки дітей. Дорослі створили кілька декорацій: залізничний вокзал, кав’ярню та пар. Головних героїв — 10, також є другорядні.

Учасники анімаційної студії у Козятині працюють над створенням казкових героїв із пластиліну для мультфільму. Суспільне Вінниця

Наразі потрібно усі фігурки відзняти на фотоапарат. З цим учасникам студії допомагає інша херсонка — Надія Гонтар. Завершальним етапом буде оживити пластилінових героїв. Робитимуть це за допомогою спеціальної програми. За словами Надії Швець, процес займе щонайменше 4 заняття. Озвучуватимуть персонажів самі ж діти.

“Ми усе пропрацьовуємо за сценарієм, до прикладу, якщо у хаті стоїть стіл та стільці, то вони там мають бути. Ми це все робимо, або з пластиліну, або з паперу. Для того, щоб зняти мультфільм, ставимо героя і фотографуємо, переставляємо, знову фотографуємо, потім у відео редакторові робимо монтаж”, — пояснила Надія Швець.

9-річна Марія для мультфільму про рідне місто з паперу виготовила місцевий храм та хатину, з пластиліну — двох героїв, над якими працювала три заняття.

“Я його дуже багато разів переліплювала, бо не виходив: то поплавився, то був дуже великий, то голова не трималася на тілі… Потім передліпила”, — сказала Марія.

Чотирьох казкових героїв зліпив 9-річний Микола Мельник. Каже, що такі заняття йому подобаються.

“Я себе ліпив і двох козаків. Перший і другий — з вусами, можуть рухати руками і ногами, одягнуті у формі козацькій. Подобаються такі заняття, я дуже люблю ліпити”, — сказав Микола Мельник.

Завершити створення мультфільму планують до кінця року. Тоді ж його і презентують жителям Козятина.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin