Вінниця
19.09.2024
18.11° C
Вгору

У Вінниці продовжують забезпечувати заклади освіти альтернативними джерелами живлення

Вінницька громада отримала допомогу від французького міста-побратима Нансі. Дизельний генератор потужністю 60 кВт днями був переданий до Вищого професійного училища сфери послуг у Вінниці, де навчається близько 800 студентів.

Про це інформує Вінницька міська рада, посилаючись на повідомлення міського голови Сергія Моргунова.

“Це не перша допомога від Нансі, і я вдячний колезі Матьє Кляйну за розуміння потреб нашої громади та постійну потужну підтримку”, – написав очільник громади.

Аби отримати такий вантаж Вінницька міська рада звернулася до міжнародних партнерів із проханням допомогти забезпечити навчальні заклади необхідними джерелами живлення, і вже незабаром очікується прибуття ще кількох генераторів.

За словами директорки департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, під час війни Україна залишається єдиною країною, яка продовжує освітній процес, незважаючи на всі виклики.

“Для того, щоб забезпечити безперервність освіти, міська влада Вінниці активно працює над тим, щоб освітні заклади мали надійний резервний запас електроживлення. Особливо це актуально в умовах можливих відключень електроенергії та нестабільного постачання тепла. Ми вдячні місту Нансі за цю допомогу. Цей генератор стане важливим для продовження роботи закладу в осінньо-зимовий період, де навчається велика кількість студентів. Освіта є ключовим елементом для відбудови нашої країни після війни, і ми робимо все можливе, щоб забезпечити стабільний освітній процес не тільки шкіл та садочків, а й училищ”, – зазначила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin