Вінниця
19.09.2024
18.11° C
Вгору

Історія вінничанина, який виготовляє начинку для вибухівки зі старих ланцюгів

Слюсар Олег Шевченко з Вінниччини виготовляє начинку для вибухівку зі старих ланцюгів від бензопил.

Про таку історію пише Суспільне.

“У нас є такий станок, який розклепує ланцюг на частини. Це ланцюги, які уже відпрацьоване воно вже в господарстві не працює”, розповів Олег Шевченко.

Вживані ланцюги, сказала волонтерка центру “Шаргород оперативний” Дарія Васильєва, збирають через соцмережі. Відповідний клич розмістили на своїй сторінці у фейсбук. Майстерню зорганізували в одному з магазинів міста із продажу садових інструментів.

“Оголосили збір, вивчили багато інформації, щоб пояснити людям люди відгукнулися, і ще навіть люди запропонували розбирати також, бо є спеціальні станки та хтось вдома болгаркою розбирав.

Начинка для вибухівки з ланцюгів — це, сказала волонтерка, задум самих військових. Із таким запитом вони звернулися до волонтерів. Перші ящики поїхали на Схід.

“Є скид, вони цей скид по кругу начинюють цими елементами, так наче доукомплектовують скид і чіпляють до дрона”, сказав Олег Шевченко.

Позаяк ланцюги — це розхідний матеріал, їх потрібно багато. Тож, просять небайдужих приносити вживані ланцюги, і у такий спосіб долучитися до наближення Перемоги України.

Фото та матеріал: Суспільне

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin