Вінниця
20.09.2024
13.47° C
Вгору

У Вінниці стартував Форум молодих лідерів

У Вінниці розпочався «Форум молодих лідерів», який об’єднав молодих лідерів з усієї області для обговорення шляхів відновлення та розвитку України. Захід стартував 12 серпня і триватиме два дні.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

В перший день форуму з активними юнаками та дівчатами спілкувались Вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий та прем’єр-міністр України 2016-2019 років та очільник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман. Тож учасники зустрічі мали можливість поспілкуватися з ними у неформальній обстановці та дізнатись багато цікаво з життя лідерів.

Протягом панельної дискусії говорили про найважливіше питання – це допомога армії, безпеку та оборону та інші пріоритети – стійкість і турбота, які лежать в основі діяльності міської та обласної влади. Також говорили про важливість командної роботи, розвиток соціальних зв’язків та підготовку до активної громадської діяльності.

Зокрема, обговорювали питання розподілу бюджету громади, розвитку міського простору, мобільності та безбар’єрності. Молодь вважає, що цими питаннями потрібно займатися вже зараз і спрямовувати на це кошти бюджету.

Своєю чергою міський голова Сергій Моргунов, пояснив пріоритети розподілу бюджету громади на 2024 рік.

«Це – безпека та оборона, стійкість, турбота. Саме вони були пріоритетними при формуванні бюджету та підвищення ефективності використання його ресурсів в умовах воєнного стану задля подальшої підтримки ЗСУ та безпекового сектору, формування засад економічної, соціальної стійкості та розвитку громади», – зауважив Сергій Моргунов.

Ще одне питання, яке хвилює молодь, це – еміграція великої кількості підростаючого покоління через повномасштабне російське вторгнення.

Як зауважив прем’єр-міністр України 2016-2019 років та керівник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман, сьогодні є багато викликів, і це одне з нагальних, адже кожен хоче бути в безпеці і зростати в вільній країні.

«Нам важливо, щоб наша молодь залишилася в Україні і була почутою. Отож, важливо залучати юнаків та дівчат до процесів обговорення планів та стратегій в громаді, аби вони мали можливість реалізувати свої ініціативи та брати активну участь у прийнятті рішень, які впливатимуть на якість життя громади. Адже саме вони знають, що їм потрібно, чого не вистачає, та як допомогти молоді залишитись й розвивати свій потенціал саме в Україні», – сказав Володимир Гройсман.

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий також звернувся до молоді, підкресливши важливість їхньої активної участі в громадському житті.

«Сьогодні молодь завжди попереду, і це дуже важливо. Зі свого боку, ми завжди будемо вашими партнерами і сприятимемо розвитку молодіжних ініціатив та просторів для реалізації ваших ідей та думок», – сказав Вячеслав Соколовий.

На форумі були присутні представники Вінницької молодіжної ради, волонтери, громадські діячі, підприємці та активісти. Найактивніших учасників відзначили за їхній вагомий внесок у розвиток Вінниці та області.

Як розповіла начальниця відділу молодіжної політики міської ради Юлія Мончак, у рамках форуму пройдуть тренінги з ораторського мистецтва, проєктного менеджменту, домедичної допомоги, змагання в історичному квізі та інші активності.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin