Вінниця
20.09.2024
20.2° C
Вгору

Судний день або день трьох вісімок: на 8 серпня 2024 року прогнозують черговий кінець світу

Від біблійних пророцтв до сучасних наукових теорій, ідея про неминучий кінець нашої планети є однією з постійних лякалок для людства протягом століть. Черговий апокаліпсис призначили на 8 серпня 2024 року, його називають днем трьох вісімок або судним днем.

Що очікувати сьогодні?

8 серпня 2024 року астрологи називають днем трьох вісімок, пов’язаним із нумерологією: 8-ме число 8-го місяця 8-го року (2+0+2+4). Ця дата пов’язана з числом 8, яке вважається цифрою Сатурна і асоціюється з кармою. Вважається, що цього дня всі відчують наслідки своїх дій.

Однак усіх охочих зустріти кінець світу 8 серпня очікує розчарування: реального кінця світу не передбачається. Езотерики віщують у цей день можливі втрати, невдачі в роботі та особистому житті, але не глобальний кінець світу.

Які ще відомі апокаліпсиси прогнозувало людство?

  • Пророцтво майя (2012 рік). Один з найвідоміших прогнозів, згідно з яким кінець світу мав настати 21 грудня 2012 року. Це наче був останній день на календарі індіанців майя. Насправді ця дата знаменувала кінець одного з циклів календаря майя, а не кінець світу.
  • Міленіум (Y2K, 2000 рік). Побоювання, що комп’ютери не зможуть коректно обробити дату, коли рік зміниться з 1999 на 2000, що спричинить глобальні збої у техніці та катастрофи.
  • Пророцтва Нострадамуса (1999 рік). Французький астролог і провидець XVI століття Нострадамус, відомий своїми туманними і суперечливими пророцтвами, передбачав, що людству необхідно боятися 1999 року: «Рік 1999, сьомий місяць. З неба прийде великий Король Жаху».
  • Армагедон (2020 рік). За цією версією Ісус повернеться, щоб перемогти нечестиву Трійцю — Антихриста, Сатану і Лжепророка — між 2020 і 2037 роками. До того часу людей стане менше удвічі.
  • День трьох вісімок (8 серпня 2008 року). Цьогорічний апокаліпсис вже був через значення тієї ж трійці вісімок (08.08.08) у нумерології, символізуючи завершення або новий початок. Проте жодних катастрофічних подій цього дня не сталося. Ба більше, 08.08.08, навпаки, було чимало охочих одружитися, у Центральному РАЦСі побралися 74 пари, а черга у запису починалась з осені попереднього року.

Попри численні пророцтва, які передбачали кінець світу, жоден з них не здійснився. Історія показує, що такі прогнози часто базуються на страхах і забобонах, а не на наукових фактах. 

Джерело: speka.media

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin