Вінниця
19.09.2024
18.11° C
Вгору

Два багі від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу отримав один із підрозділів ГУР

Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу підсилила один із підрозділів ГУР МО. На прохання командира підрозділу було виготовлено і передано 2 багі для виконання бойових завдань на найгарячіших ділянках фронту.

“Ми спілкувались із командиром і він сказав, що в них є запит на таку техніку. Саме для підвозу БК і для вивезення поранених. Тому на звернення командира спецпідрозділу наша команда, координатори Штабу, долучились і виготовили багі”, — розповідає координатор МКГШ, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

В умовах фронту багі мають низку переваг над будь-якими іншими транспортними засобами. Захисники їх дуже цінують за високу прохідність, маневреність та швидкість. Це дозволяє швидко та ефективно здійснювати евакуацію поранених та доставку БК до позицій.

До слова, це вже пʼята передача, яку здійснює Міжрегіональний координаційний штаб для цього підрозділу ГУР. Раніше бійці також отримували від команди штабу ударні FPV-дрони, розвідувальні Mavic 3T, тепловізори, сухі душі та хімічні грілки.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin