Вінниця
19.09.2024
18.11° C
Вгору

Ілля Ковтун став срібний призер Олімпіади-2024 у вправах на паралельних брусах

Українські гімнасти Ілля Ковтун та Олег Верняєв виступили в останньому фіналі Олімпійських ігор — вправах на паралельних брусах. Ковтуну вдалося здобути “срібло” за результатами змагань, як повідомляє Суспільне.

Спортивна гімнастика: виступи України на Олімпіадах

  • Україна представлена у спортивній гімнастиці на кожних Олімпійських іграх.
  • Кількість медалей України у спортивній гімнастиці на Олімпіадах – 12 (5 “золото”, 3 “срібло”, 4 “бронза”). У цьому виді спорту Україна здобула найбільшу кількість “золота” на Олімпійських іграх.
  • Україна здобувала медалі у спортивній гімнастиці на попередніх Олімпіадах у 1996, 2000, 2004, 2008, 2012 та 2016 роках. Безмедальною виявилася лише Олімпіада-2020.
  • Найбільшу кількість нагород Україна виборола у спортивній гімнастиці на Олімпіаді в Атланті-1996 — п’ять.
  • За всю історію Україна має шість мультимедалістів Олімпійських ігор у спортивній гімнастиці. Найбільшу кількість нагород серед них виборола Лілія Подкопаєва — три.
  • Лілія Подкопаєва — одна з чотирьох українських спортсменів за всю історію, що здобула понад дві золоті медалі.

Усі медалі України у спортивній гімнастиці на Олімпіадах:

  • золото“: Рустам Шаріпов (паралельні бруси), Лілія Подкопаєва (особисте багатоборство; вільні вправи) — обидва Атланта-1996; Валерій Гончаров (паралельні бруси) — Афіни-2004; Олег Верняєв (паралельні бруси) — Ріо-2016;
  • срібло“: Лілія Подкопаєва (вправи на колоді) — Атланта-1996; Олександр Береш, Валерій Гончаров, Руслан Мезенцев, Валерій Перешкура, Олександр Світличний, Роман Зозуля (командне багатоборство) — Сідней-2000; Олег Верняєв (особисте багатоборство) — Ріо-2016;
  • бронза“: Ігор Коробчинський, Олег Косяк, Григорій Місютін, Володимир Шаменко, Рустам Шаріпов, Олександр Світличний, Юрій Єрмаков (командне багатоборство) — Атланта-1996; Олександр Береш (особисте багатоборство) — Сідней-2000; Олександр Воробйов (вправи на кільцях) — Пекін-2008; Ігор Радівілов (опорний стрибок) — Лондон-2012.

Для Ковтуна та Верняєва це був третій особистий фінал на Олімпіаді-2024. При цьому, якщо Верняєв посів восьме місце в особистому багатоборстві та став п’ятим у вправах на коні, то Ковтун двічі фінішував четвертим: і у багатоборстві, і у вільних вправах.

Фінал на паралельних брусах став третім, на якому два українці були у боротьбі за медалі. Крім особистого багатоборства, два гімнасти від України також змагалися в опорному стрибку: Назар Чепурний став шостим, а Ігор Радівілов — восьмим.

У фіналі Ковтун та Верняєв боролися за медалі проти срібного призера Олімпіади-2024 у багатоборствах Чжана Бохена, а також медалістів попередньої Олімпіади у вправах на паралельних брусах: Цзоу Цзиньюаня, Лукаса Даузера та Ферхата Арікана.

Спортивна гімнастика. Паралельні бруси, фінал

  1. Цзоу Цзиньюань (Китай) — 16.200
  2. Ілля Ковтун (Україна) — 15.500
  3. Шінносуке Ока (Японія) — 15.300

  • 8. Олег Верняєв (Україна) — 13.300
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin