Вінниця
20.09.2024
10.96° C
Вгору

Якою буде погода в серпні на Вінниччині?

Сьогодні, 1 серпня, на Вінниччині очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний,  швидкість  до 5-10 м/с. Температура вночі буде від 12 до 17 градусів, а вдень – від 26 до 31 градусу.

Про це повідомляє Вінницький обласний центр з гідрометеорології.

Також  Вінницький обласний центр з гідрометеорології опублікував кліматичні особливості серпня місяця. Слід зазначити, що це не прогноз, а аналіз за минулі роки – багаторічний режим погоди у серпні на Вінниччині.

Серпень на Вінниччині відзначається різноманітною погодою. Місяць може чергувати періоди нестійкого клімату з грозами, шквалами та зливами, з відрізками жаркої і сухої погоди. У цей час також можуть бути зафіксовані нові рекорди максимальних температур і перші помітні зниження нічних температур.

Середні температури та опади

  • Середня місячна температура повітря коливається від 18 до 24,8°С.
  • Абсолютний мінімум температури варіюється від 1 до 7°С.
  • Абсолютний максимум температури може досягати від 35,7 до 39,8°С, а в окремих випадках – 40-42°С.
  • Середня місячна кількість опадів складає від 30 до 97 мм.

Прогноз на серпень 2024 року

  • Температура: очікується, що середня місячна температура буде в межах 20-26°С, що на 2°С вище за норму. У Вінниці середня температура прогнозується на рівні 21,9°С.
  • Опади: прогнозується, що місячна кількість опадів складе від 34 до 77 мм, що відповідає 80-100% від середньої норми. Для Вінниці очікувана кількість опадів – 59 мм, що відповідає нормі.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin