Вінниця
23.09.2024
17.83° C
Вгору

Скільки коштує хороший холодильник

При виборі великої побутової техніки звертають увагу не тільки на її характеристики, а й ціну. Холодильники зазвичай купують надовго, але вони можуть бути доволі дорогими. Якщо потрібно придбати відповідний агрегат без переплат за дрібниці, варто розібратися, що впливає на формування ціни, які функції стануть у нагоді, а без чого легко обійтись.

Image

Бренд і дизайн

Що відоміша та надійніша марка, то дорожча техніка, яку вона виробляє. Це справедливо, коли йдеться про високу якість. Наприклад, якщо подивитися, скільки коштує холодильник Вірпул, можна визначити, що це не бюджетний варіант. Whirlpool — відомий американський бренд. У цього та інших виробників, що шанують свою репутацію, є заводи, розташовані у різних країнах світу. На кожному з них ретельно контролюються всі процеси виготовлення та збирання.
Дешеві холодильники зазвичай білі, без додаткових елементів. Більш коштовні агрегати можуть бути різних відтінків, часто з дисплеєм. Але найдорожчими вважаються такі кольори:

  1. графітовий;
  2. чорний;
  3. нержавіючої сталі.

 

Також на вартість впливає стиль холодильника. Для прикладу можна взяти дві моделі одного (не білого) кольору. Одна — з рівними геометричними формами, у стандартному виконанні, інша зроблена «під вінтаж» (закруглені кути, масивні ручки). Отже, саме друга модель буде дорожчою.

Матеріал корпусу та полиць

У дешевих моделей до комплектації входять бюджетні елементи. Полиці тут зазвичай виробляються з пластику або у вигляді металевих решіток. Ці варіанти не відрізняються міцністю та можуть зламатися під вагою каструль. «Золотим стандартом» вважаються полиці з кального скла. Вони легко знімаються та миються. Кожна така полиця витримує до 20 кг ваги.
На вартість холодильника впливає матеріал корпусу. У дорогих моделей він робиться з нержавіючою сталі. Зверху наноситься спеціальне покриття, яке запобігає появі відбитків пальців. Корпуси бюджетних агрегатів — з вуглеводистої сталі. На неї наноситься полімерне покриття, яке з часом стирається.

Корисний об’єм та інші критерії, які впливають на вартість

Перший показник вказується окремо для кожної камери. Він означає, скільки продуктів здатний вмістити агрегат. Чим це значення більше, тим вища вартість холодильника. Моделі бувають одно-, двох- або трикамерними. Тут діє аналогічне правило: що більша кількість відсіків, то вищий показник корисного об’єму і, відповідно, вартість пристрою.
Також на процес формування ціни впливають інші критерії. Серед них можна виділити тип і кількість компресорів, тип розморожування, наявність додаткових опцій. При виборі моделі варто враховувати індивідуальні потреби сім’ї. Великій родині краще доплатити й отримати габаритний холодильник, де напевно помістяться всі необхідні продукти. А для тих, хто віддає перевагу здоровому харчуванню, підійде модель, обладнана зоною свіжості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin