Вінниця
23.09.2024
17.83° C
Вгору

На Вінниччині судитимуть організатора незаконного перетину кордону для ухилянтів: що йому загрожує

Вінницькі слідчі направили до суду матеріали кримінального провадження відносно зловмисника, який переправляв військовозобов’язаних чоловіків до сусідньої країни поза пунктами пропуску. Про це повідомляє Поліція Вінницької області.

Раніше судимий за тяжкі злочини 49-річний житель Черкащини розповсюджував інформацію про те, що може допомогти чоловікам незаконно перетнути кордон. Попередньо він обговорював спосіб виїзду, місце та ціну «послуги» із клієнтами. Фігурант надавав ухилянтам інстукції щодо правил поведінки при перетині кордону та переправляв їх до сусідньої країни. Свої послуги він оцінював у 10 тис. доларів США.

Затримали ділка у квітні під час отримання першої частини його винагороди у сумі 1 тис. доларів.

На підставі зібраних доказів, 18 червня слідчі скерували до суду обвинувальний акт із матеріалами кримінального провадження відносно обвинуваченого. Його дії підпадають під ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено покарання – до 9 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Вінницького райуправління ГУ Нацполіції у Вінницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin