Вінниця
18.10.2024
2.86° C
Вгору

Через три роки люди навчаться розуміти тварин: штучний інтелект перебуває на порозі прориву

Звучить як сюжет нового фільму Діснея, але експерти прогнозують, що штучний інтелект дозволить людям спілкуватися з домашніми тваринами і навіть дикими тваринами. 

Про це пише AITopics.

Дослідники в усьому світі використовують «цифрову біоакустику» — крихітні портативні цифрові рекордери — щоб записувати звуки, рухи та поведінку тварин, які є надто тихими чи нюансованими, щоб люди могли їх вловити.

Ці бази даних використовуватимуться для навчання штучного інтелекту, щоб розшифрувати ці мініатюрні комунікації та перевести їх у щось більш зрозуміле для нас, майже як «ChatGPT для тварин». Учені дивляться на нейронку оптимістично: у майбутньому вона може стати повноцінним перекладачем з людського на котячий/собачий і назад. Тоді ми всі дізнаємося про таємне життя домашніх улюбленців 🙂

Такі проекти, як Earth Species Project, очікують прориву в найближчі 12-36 місяців. Заснована в 2017 році некомерційна організація зі штучним інтелектом має на меті записувати, розуміти та «розмовляти» з тваринами – від котів і собак до більш незвичайних видів, таких як кити та ворони.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin