Вінниця
30.04.2024
17.74° C
Вгору

У Вінниці цьогоріч висадять близько 1500 дерев 

У Вінниці планують озеленення вулиць, алей та прибудинкових територій. Це ділянки по Пирогова, Батозькій, Шепеля, Гніванському шосе, Київській, у центрі міста тощо. Окрім того, молоді дерева висадять у парку «Хімік», у прибережних зонах на пляжах та у дворах багатоповерхівок. Про це повідомляє міська рада.

 

Вже кілька років поспіль для висадки купують молоді дерева віком 6-12 років. Це міцні розвинуті саджанці заввишки два-чотири метри. Їхня крона швидше даватиме тінь.

 

Фахівці підбирають породи, які найкраще пристосовані до природних умов та змін клімату: клени, липи, акації, платани, ясени, дуби. Перевагу віддають деревам з міцним стовбуром, які витримують вітри.

 

«Зелень не просто елемент благоустрою, це цінний ресурс, який робить міське життя комфортнішим. Відомо, що рослини позитивно вливають на здоров’я людей, зменшують рівень вуличного шуму, поглинають надлишкову дощову воду, знижують температуру в спекотні дні», – зазначає Сергій Моргунов.

 

Довідка:

Озеленення Вінниці це одне із завдань пріоритету № 5 Стратегії «Вінниця 3.0.» – Доступне, безпечне та екологічно чисте середовище.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin