Вінниця
25.10.2024
6.97° C
Вгору

Завантаженість ковідних ліжко-місць в лікарнях – 80%. Усі пацієнти невакциновані

Рівень захворюваності на коронавірус у Вінниці зростає. За останню добу в місті зафіксували плюс 112 підтверджених випадків. Завантаженість ліжкового фонду лікарень Вінниці станом на сьогодні – 80%. Саме там надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус. Усі пацієнти – кисневозалежні. 

 

Міська клінічна лікарня №1 завантажена на 70%, а Вінницька багатопрофільна лікарня – на 90%. Нині у реанімаціях цих медичних закладів, які приймають хворих на гостру респіраторну хворобу Covid-19, перебуває 23 вінничанина. 

 

«Ситуація у місті наразі контрольована, хоча і напружена, адже з кожним днем зростає кількість хворих на  Covid-19. За минулу добу до міської клінічної лікарні №1 поступили 24 хворих на коронавірус, а до Вінницької багатопрофільної лікарні – 33. Зараз у стаціонарах цих закладів перебуває 319 кисневозалежних пацієнтів. На CPAP-апаратах – 23. Хочу підкреслити, що хворі потрапляють в лікарні уже з середньою та важкою формами хвороби. Вражає те, що фактично усі пацієнти реанімаційних відділень – невакциновані. На жаль, збільшується і кількість летальних випадків. 18 жовтня від ковіду померло четверо людей, а 19 – троє. Вкотре хочу наголосити, що тільки вакцинація може вберегти від важкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.  

 

Лікар додає, що за останні два дні вінничани активізувались та все більше йдуть до пунктів щеплень, аби імунізуватися від Covid-19. 

 

Нагадаємо, що від Covid-19 у Вінниці можна вакцинуватися щодня у пунктах щеплень при ЦПМСД та Центрах масової вакцинації населення. Щоб отримати інформацію про роботу центрів, необхідно перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin