Вінниця
22.10.2024
8.05° C
Вгору

Майже півсотні вінничан імунізувалися за програмою «Стоп грип»

Центри первинної медико-санітарної допомоги отримали п’ять тисяч доз південнокорейської вакцини «GC FLU» від сезонного грипу. Цей препарат зареєстрований в Україні та відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров”я. За минулий тиждень від грипу цією вакциною щепили 460 жителів. Це допоможе мінімізувати ризик зараження або ускладнення від грипу.Завдяки програмі «Стоп грип» вінничани мають можливість щепитися за півціни.

«Не варто зволікати зі щепленнями, адже найефективніше вакцинуватися до початку циркуляції вірусів грипу – у вересні-жовтні, щоб утворився імунітет і достатня кількість захисних антитіл.  Наразі ми отримали 5 тисяч доз південнокорейської вакцини «GC FLU», ще 2 тисячі – в дорозі. Препарат «GC Flu quadrivalent» містить чотири компоненти проти штамів вірусу грипу А і В та відповідає рекомендаціям ВООЗ для сезону 2021-2022 років. За минулий тиждень, відколи отримали вакцини, які ми закупили в рамках муніципальної програми «Стоп грип», щеплення уже отримали майже півтисячі вінничан. Ця міська програма, ініційована свого часу міським головою Сергієм Моргуновим, діє у Вінниці вже шостий рік поспіль. І містяни мають можливість вакцинуватися від грипу за пів ціни: 140 гривень сплачує пацієнт за вакцину «GC FLU» і стільки ж – місто. Дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вакцинують безкоштовно», – розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Аби вакцинуватися від грипу за муніципальною програмою, потрібно мати підписану декларацію з сімейним лікарем ЦПМСД міста. Він виписує рецепт на препарат, якщо людина на момент імунізації не хворіє та не має протипоказів до вакцинації. Рецепт потрібно показати в аптеці та оплатити половину ціни за вакцину.

Щеплюватися, в першу чергу, необхідно дітям, медичним працівникам, вчителям, вагітним, людям, віком від 60 років, працівникам, які спілкуються з великою кількістю людей, а також тим, хто має хронічні захворювання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin