Вінниця
21.10.2024
8.02° C
Вгору

Швейцарські гості високо оцінили стан впровадження інновацій у Вінниці

У Вінниці другий день триває офіційний візит делегації зі Швейцарії. Сьогодні для почесних гостей у приміщенні Вінницької міської ради провели презентацію нового міського вебпорталу, а також розповіли про впроваджені цифрові рішення.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

“Швейцарія – серед десяти держав світу, підтримку яких Україна відчуває найбільше. А для Вінниці Швейцарська Конфедерація є стратегічним міжнародним партнером. Цей рік для нас знаковий, адже 15 років тому ми підписали першу угоду про співробітництво. Це був перший крок налагодження транспортної системи, мобільності в місті та отримання першої партії швейцарських трамваїв з Цюриха. Ми цінуємо ці результати. І це довгострокове співробітництво, яке потім розширилось і в інших сферах. Ще один напрямок співпраці – це проєкт з енергоефективності. Ми змогли забезпечити нову якість послуг з теплопостачання для мешканців 3-х мікрорайонів. Завдяки масштабним заходам з модернізації системи: заміні мереж, будівництву нових та реконструкції застарілих котелень, впровадженню системи SCADA. Вінниця першою серед міст у Східній Європі здобула Європейську Енергетичну Відзнаку. І ми далі підтримуємо цей статус системною роботою,”

– розповів під час зустрічі мер Вінниці Сергій Моргунов.

Також під час зустрічі відзначили стан веломережі у Вінниці. З 2011 року в місті було створено 85 кілометрів велодоріжок, почала діяти розгалужена система велопрокату, а муніципалітет знаходиться у постійній співпраці з активною частиною велоспільноти.

У своєму виступі подякував Швейцарії за партнерство заступник міського голови Андрій Очеретний. Чиновник розказав, що Вінниця вже багато років впроваджує новітні технології. Зокрема, було реалізовано електронну систему петицій, громадських бюджетів, муніципальний чатбот “Свої”. Спільно з фахівцями Вінницької міської ради розроблена Концепція цифрової партисипації Вінницької міської територіальної громади на 2019-2025 роки.

“Ми вдячні Швейцарській Конфедерації за підтримку різних проєктів цифровізації, які впроваджено в рамках співпраці з програмою EGAP,”

– зазначив пан Очеретний.

До речі, у рамках цієї програми було створено новий сайт Вінниці, який зробив інформацію про життя міста та діяльність влади більш доступною для громадян. Вебпортал також презентували гостям на сьогоднішній зустрічі.

Голова делегації Мартін Кандінас привітав усіх присутніх зі святом Незалежності та відзначив, що Україна та Швейцарія співпрацюють уже 25 років. За час партнерства у нашій країні було запроваджено безліч проектів та реформ, серед яких децентралізація, енергоефективність, розвиток громадського простору, надання якісних медичних послуг, екологічний розвиток та захист навколишнього середовища, транспорт та інші.

“Співпраця з Вінницею займає у наших двосторонніх відносинах дуже важливе значення, тому що місто Вінниця було і є чемпіоном у впровадженні комплексних інтегрованих проєктів, є чемпіоном інновацій, запровадження високого стандарту надання послуг громадянам, а також Вінниця показує ефективні зміни у демократичному врядуванні. Вчора ми мали змогу побачити як реалізували проєкт з енергоефективності, а також обговорити зміни в трансформації громадського простору, мобільності, транспортній системі, демократичного самоврядування. Ми вражені тими результатами, які побачили. Але видимі успіхи завжди мають невидиму сторону. Наші колеги розповіли нам, що Вінниця є чемпіоном серед громад в е-врядуванні та діджиталізації й це, зокрема, дає змогу ефективно впроваджувати ті процеси, про які ми вже говорили, а також бути ефективними у наданні адміністративних та соціальних послуг. Тому ми також з нетерпінням очікуємо на те, щоб познайомитися і з цією стороною нашої співпраці,”

– розповів пан Кандінас.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin