Вінниця
27.10.2024
12.31° C
Вгору

У чорних лебедів нашого зоопарку вперше з’явилося потомство

У родині чорних австралійських лебедів, які живуть у Подільського зоопарку вперше з’явилося поповнення. Птахи сиділи на гнізді близько шести тижнів. 

 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Подільського зоопарку.

 

Потомства в родині чорних лебедів чекали кілька років. Два роки тому для них збудували будиночок на воді, щоб молоді птахи вчились гніздуватись. Проте, така комфортабельна оселя лебедям не сподобалася. Вони звели своє гніздо, у кущах просто неба.

 

«Пухнасті сіренькі комочки ще зовсім маленькі і беззахисні. Їхні лапки ще настільки слабкі, що не здатні втримати вагу тільця. Молоді батьки від малюків не відходять. Дбайливо доглядають за потомством. Час від часу вони по черзі сідають на гніздо, щоб зігріти своїм теплом ще два яєчка.», – дописують працівники зоопарку. 

 

Працівники зоопарку намагались не турбувати майбутніх батьків. Коли самка відклала яйця, з гнізда практично не вставала. 

 

«Не забував дбати про свою половинку і майбутній батько. Час від часу він підходив до гнізда і змінював лебедицю, аби та могла відпочити і причепуритись», – йдеться на сторінці зоопарку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin