Вінниця
21.10.2024
4.33° C
Вгору

Стало відомо, як у Вінниці святкуватимуть День знань

На сайті Вінницької міської ради повідомили, як у Вінницькій громаді проходитимуть святкові лінійки до Дня знань.

«За новими освітянськими стандартами формат свята визначає заклад. У нашому місті це уже давно стало святом для дітей, а не для дорослих. І воно має бути організовано так, щоб його запам’ятали діти. Особливо це стосується тих, хто йде на навчання вперше. Це можуть бути урочистості на шкільному подвір’ї, святкування в межах класу, родинні екскурсії. Але, враховуючи наші реалії, адже пандемія не закінчилась, усе це треба робити з дотриманням санепідвимог, аби не наражати на небезпеку дітей та батьків. Міністерство освіти і науки все-таки пропонує (і я це підтримую), що заходи потрібно проводити на відкритому повітрі», – зазначила Оксана Яценко.

Освітній процес залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Учні та вчителі мають дотримуватись усіх рекомендованих протиепідемічних правил: тримати дистанцію, регулярно мити руки, користуватися масками в коридорах шкіл, проводити дезінфекцію та провітрювання приміщень.

Для того, щоб освітній процес проходив у звичному режимі та для збереження власного здоров’я, вінницькі педагоги активно вакцинуються. Уже зробили щеплення від COVID-19 51,4% освітян громади. А частина закладів мають показники вакцинованих працівників колективів на рівні 80%.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin