Вінниця
18.10.2024
7.38° C
Вгору

Скільки вже територій деокупували ЗСУ? – Міноборони

Сили оборони продовжують виходити на нові рубежі та відсувати окупантів. За інформацією заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ЗСУ змогли звільнити 2 квадратні кілометри на Бахмутському напрямку.

Таким чином, розмір звільненої від російських бойовиків української землі на Бахмутському напрямку становить 51 квадратний кілометр.

Окупанти все ще хочуть прорвати оборонну лінію захисників у низці населених пунктів, тому жорстокі бої тривають.

Але ворог намагається з усіх сил повернути втрачені позиції. Тож, наші бійці стримують там атаки ворога та закріплюються на досягнутих рубежах

Перегрупування ворожих військ ведеться на Лиманському напрямку, а на Куп’янському загарбники намагаються відшукати слабкі місця в обороні. На Луганщині Сили оборони відбили низку атак біля Новоселівського.

Як пояснила Маляр, для цього не довелося створювати окреме наступальне угруповання або виділяти на операцію додаткові ресурси, зокрема матеріальні.

Є успіх в районі південніше та східніше Роботине. Наші зараз там закріплюються на досягнутих рубежах

За останній тиждень захисники України звільнили на південних ділянках фронту 5,2 квадратних кілометрів, а загальна кількість від початку контрнаступу сягнула 261,7 квадратних кілометрів, додала Маляр.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin