Вінниця
21.10.2024
4.25° C
Вгору

Сергій Моргунов розповів, що вінницькі лікарні на 100% готові до нової хвилі коронавірусу

Очільник Вінниці Сергій Моргунов розповів в інтерв‘ю виданню «На Парижі» про те, що Вінниця готова до нової хвилі коронавірусу від штаму «Дельта».

За словами Моргунова, у міста є план дій. 

«Дійсно, це серйозний виклик. Якщо говорити про попередні хвилі, місто діяло на випередження, Ви пам’ятаєте, ми з самого початку – у березні 2020-го року – вже приймали рішення на рівні міської ради для підтримки медиків, соціально вразливих родин, підприємців.

Що стосується наших лікарень, резерву медикаментів, засобів захисту, 100%-ого забезпечення киснем – це все на контролі, ми готові. Робили і робимо максимум, щоб захистити вінничан.

Але вірус нікуди не дівся, хоч зрозуміло, що люди втомились, та розслаблятись ще рано». 

Мер вважає, що зараз важливо здобути колективний імунітет і досягти його шляхом вакцинації: 

«Зараз важливо здобути колективний імунітет. І це залежить також від самих вінничан. У центрах первинної медико-санітарної медицини щеплюють, у Центрах вакцинації – також. Ми постійно запрошуємо людей прийти і захистити себе, своїх рідних.

Так, 36 260 вінничан вже отримали хоча б одну дозу вакцини, 19 910 – дві, загалом 56 170 щеплень. Наше завдання – створити умови для вакцинації, а держави – забезпечити вакцинами від ковіду. Тому звертайтесь до сімейного лікаря, стежте за оголошеннями про пункти вакцинації. Головне – щоб вінничани були здорові».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin